martes, 27 de septiembre de 2011

Àngel Guimerà, TERRA BAIXA

1. Quina és la caracterització que es fa de Manelic per boca de Josep i del mateix Manelic en les escenes III i VI de l' acte I?
-En Manelic es mostra a si mateix com algú sensible i aferrat al món que coneix.
-Josep li diu a l' amo que Manelic, el pastor, es un tros de pa.

2. Resumeix els fets de la vida de Marta i Sebastià que ells mateixos donen a conèixer en l' escena VIII de l' acte I.
- La Marta explica que quan va conéixer el Sebastià era tan sols una criatura i pel diàleg es veu clarament que amb el temps han esdevingut molt més que això, un llaç molt més estret que el de protector i protegida ja que el Sebastià li insinua que es casi amb ell i mostra una actitud possesiva pero també interesada envers ella, ja que ho necessita per cobrar l' herència i poder desembargar les terres i els masos.

3. Explica la visió de la "terra baixa" i de la "terra alta" que es dedueix del diàleg de la Marta i el Manelic en les escenes de l' acte II i III.
-Segons el Manelic a la Terra Baixa el cel s' entervoleix de tantes misèries i tot es corromp, en canvi, a la Terra Alta, fa referéncia a la proximitat amb Déu i a la puresa de la muntanya,.. on tot es perdona.

4. En la seva darrera intervenció, Manelic al.ludeix a la mort del llop. Per què? Creus que es reflecteix un canvi en el caràcter i l'actitud de Manelic en els actes II i III respecte al I? En quins aspectes concretaries el canvi?
- En tots dos casos es veu la seva estimació en vers la muntanya i tot i expressar l' enyorança que sent per la seva terra es mostra feliç, en canvi, als actes II i III li diu a la Marta que la Terra Baixa fa fàstic i que vol tornar a la Terra Alta on tot es pur, mostra una actitud pesimista. -La frase "he mort al llop" fa referència a la seva visió de la Terra Baixa com el mal i l' obscur, i en allunyarse'n es veu vencedor i lliure d' aquest mal.

1 comentario:

  1. Marina, alguna resposta -per exemple, la segona- és incoherent i, per tant, no queda prou clara. Les respostes potser són massa breus i caldria que et deixessis anar una mica més a fi de poder expressar millor allò que has descobert en el text; per exemple, el significat de la mort del llop n està prou aprofundit. VIgila també l'ortografia.

    ResponderEliminar